Benny Neyman krijgt straat in ‘Blauw Dörp’

Gepubliceerd op 1 december 2020 om 22:04

Vanavond heb ik in de Benny Neyman-special van Radio Maastricht bekend mogen maken dat Maastricht een Benny Neymanstraat krijgt. In zijn eigen Blauw Dörp, als daar de nieuwbouw van de Blauwe Loper klaar is. Mede met dank aan al die Maastrichtenaren in de stad en de raad die zich daarvoor hebben ingezet.
Benny voor altijd vereeuwigd in ‘zien Mestreech’. Als dat geen prachtige ode aan Benny is.

Hieronder het persbericht:

👇🏻👇🏻

De bekende zanger Benny Neyman krijgt een eigen straat in Blauw Dorp, de Maastrichtse wijk waar hij opgroeide. Dat maakte burgemeester Annemarie Penn-te Strake dinsdagavond bekend bij een speciaal aan Neyman gewijd radioprogramma van RTV Maastricht.

Welke straat precies naar de in 2008 overleden Neyman wordt vernoemd, is nog niet bekend. Het wordt in elk geval één van de nieuwe straten die ontstaat door het plan ‘Blauwe Loper’, een groot renovatieproject in de Maastrichtse wijk. De uitvoering van de nieuwbouwplannen start in het najaar van 2021. Toch heeft de straatnamencommissie van de gemeente Maastricht nu al besloten dat er binnen dat project een straat naar Benny Neyman wordt vernoemd. “Een prachtig en terecht eerbetoon natuurlijk”, zegt burgemeester Annemarie Penn-te Strake. “In de stad en in de gemeenteraad is veel vraag naar een eigen straat voor Benny. Met de speciale radio-uitzending hadden we een prachtige gelegenheid om bekend te maken dat die wens gehonoreerd wordt, en dat in zijn eigen ‘Blauw Dörp’.”

Benny Neyman (9 juni 1951 – 7 februari 2008) werd geboren in Maastricht. Hij bleef altijd verbonden met zijn geboortestad, getuige zijn bekende nummers ‘Ode aan Maastricht’ en ‘Mie Mestreech’ en de cd ‘Trök nao Blouwdörrep’ waarop hij zijn stad in het dialect bezong. Neyman is verder bekend van liedjes als ‘Vrijgezel’, ‘Waarom fluister ik jouw naam nog’ en ‘Ik weet niet hoe’. In 1996 ontving hij de Gouden Harp, één van de belangrijkste prijzen in de Nederlandse muziek.

BRON: Facebook Burgemeester Annemarie Penn -te Strake 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.