MVV bekert in 1/8 finale tegen Excelsior

Gepubliceerd op 19 januari 2021 om 08:37

MVV neemt het dinsdag in de TOTO KNVB-beker op tegen Excelsior. De achtste finale in De Geusselt begint om 16.30 uur. Trainer Darije Kalezic kan geen beroep doen op Timo Stavitski en Shermar Martina. Wel bij de selectie is weer Joy Lance Mickels.

MVV behaalde weliswaar de laatste 16 in de bekercompetitie maar kwam zelf nog niet in actie. De eerste wedstrijd van MVV stond tegen OFC gepland. Wegens de corona-maatregelen werden de amateurs echter uit de beker gehaald. In de daarop volgende ronde werd MVV vrijgeloot. Nu heeft MVV in achtste finale de unieke mogelijkheid door te dringen tot de kwartfinale. Ook dan spelen de Sterrendragers dan een thuiswedstrijd, dat staat inmiddels vast.

“We staan voor de deur van de laatste acht. We weten wat de kracht en mogelijkheden zijn van ons team in verhouding met de tegenstander, die als doelstelling de play-offs heeft”, kijkt trainer Kalezic op het treffen met de Rotterdammers vooruit. “We beseffen dat dit een uitzonderlijk moment is voor MVV om historie te gaan schrijven. Daarom zullen wij tegen Excelsior met een enorme wil en instelling 90 minuten lang strijden voor iedere meter en dus volgende ronde. Het is 1 wedstrijd waarna we geen kans hebben een week later iets recht te zetten.”

Tegenstander Excelsior is een echte cup-fighter, In de eerste ronde werd met 4-0 van Helmond Sport gewonnen. In de tweede ronde was met eredivisionist PEC Zwolle de baas: 2-0. De laatste zege van MVV op de Kralingers dateert van maart 2014. Daarna speelde Excelsior enkele jaren eredivisie. Bij de laatste ontmoeting in De Geusselt (in 2019) werd het 0-0. Eerder dit seizoen verloor MVV bij Excelsior met 2-0.

MVV behaalde in het seizoen 2006-2007 voor de laatste keer de kwartfinale. De halve finale werd 1x behaald en wel in het seizoen 1957-1958.

De wedstrijd staat dinsdag onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel. Het duel is live te volgen via ESPN1, L1 en het Twitter-account van MVV.

Foto:publiciteitvisie.nl

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.