“Veendele” in binnenstad als hart onder de riem

Gepubliceerd op 19 januari 2021 om 12:08

Ondanks  dat carnaval 2021 niet doorgaat, wordt een deel van de binnenstad toch gesierd met rood-geel-groene vastelaovendsvlaggen.

Deze ‘veendele’ zullen, afgewisseld Met just to cheer You up-vlaggen, opgehangen Worden langs de route van de ‘boonte störrem, tussen station en vrijthof. tempeleers-Woordvoerder odin Wijnhoven: “We roepen mensen op om thuis

te vieren, coronaproof. Maar met deze vlaggen willen we toch een beetje carnavalsgevoel uitdragen in het centrum. Vastelaovend is namelijk veel meer dan alleen de evenementen en de drie dagen, het is een gevoel, een spreekwoordelijke arm om de schouder en die is heel belangrijk in deze tijd.”

De carnavalsvlaggen zijn een initiatief van de tempeleers, centrummanagement en de gemeente Maastricht. de just to cheer You up-vlaggen zijn ontworpen door de zussen anne en lieve hayen en sierden de binnenstad al in de zomer. Burgemeester AnneMarie penn-te strake: “Met deze route en de afwisseling met just to cheer You up hebben we wat mij betreft het perfecte alternatief te pakken. Nee, carnaval gaat niet door, maar We steken mensen toch een hart onder de riem.”


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Anjo
een maand geleden

Waar zijn de roed, geel grenen vlaggen met de ster vaan Mestreechvte koop