MVV zet volgende stap naar de toekomst

Gepubliceerd op 29 januari 2021 om 17:10

Een belangrijk besluit binnen MVV: alle geledingen van de club hebben ingestemd met de wijziging van de structuur van MVV. Dit betekent dat een volgende stap genomen kan worden richting de toekomst en gesproken kan gaan worden met investeerders. Ook zal er vol ingezet worden op de MVV-jeugdopleiding.

Wat betekent de wijziging? De MVV BVO gaat verder met 1 directeur, Erik Noor. Boven hem komen de aandeelhouders: Stichting MVV Maastricht (100aandelen), de vereniging MVV (1 aandeel, het zogenaamde Gouden Aandeel). Tussen de aandeelhouders en de BVO komt een Raad van Commissarissen als toezichthoudend orgaan.

Door deze opzet wordt het onderscheid tussen management, toezicht en aandeelhouderschap transparanter. Op basis hiervan is het beter mogelijk om indien gewenst, een deel van de aandelen die de stichting houdt te verkopen aan externe partners. Deze verkoop moet dan wel goedkeuring krijgen van Stichting en Vereniging.

Door deze nieuwe structuur gaat MVV Maastricht een stabielere toekomst tegemoet. De organisatie krijgt meer body en kennis van zaken.

Daarnaast is voor MVV de jeugdopleiding een belangrijk speerpunt en pijler in het toekomstige beleid. Talentontwikkeling van jongens uit de regio kan leiden tot een verdienmodel. De KNVB stelt steeds hogere (licentie)eisen aan clubs inzake jeugdopleiding. Daarom wordt bij MVV een nieuw plan voor de ontwikkeling van jeugdig talent opgesteld. Een dergelijk plan verdient een goede uitvoering. Hiervoor wil MVV een ervaren iemand aanstellen. Een fulltime gediplomeerd iemand die het technisch beleid voor de jeugd kan uitzetten, bewakenen vertalen van papier naar de praktijk. Iemand die ook de jeugdtrainers beter kan maken en begeleiden om stappen te maken zodat er uiteindelijk overal specialisten aan het werk zijn. MVV heeft niet ver hoeven zoeken om een specialist op dit gebied te vinden. Ron Elsen zal vanaf 1 februari de nieuw te vormen MVV Academie fulltime in functie als Manager Academie gaan managen.

Elsen zal verder zijn bijdrage leveren aan het afronden van het plan jeugdopleiding en daarna de uitvoering ter hand nemen

Dit betekent tevens dat de functie van Technisch Directeur bij MVV vervalt. Tot het einde van dit seizoen worden de taken die tot het werkveld van Technisch Directeur behoren binnen de organisatie verdeeld onder de technische staf en de algemeen directeur. Aangezien per 1 februari ook de transferperiode afgelopen is, geeftdat de club de ruimte om de komende maanden verder te werken aan de strategische plannen voor komend seizoen en verder.

 

De nieuwe functie past mij als een jas. En in het kader van de vernieuwing van de club maak ik deze stap graag. Zo kan ik mij ook volledig focussen op 1 vakgebied”, zegt Ron Elsen. “Als club willen we de beste mensen op de juiste plekken. En Ron is de perfectepersoon voor deze belangrijke positie binnen MVV”, aldus Erik Noor, algemeen directeur MVV Maastricht.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.