Man die vrouw en zoon doodstak in bungalowpark Lanaken, beweert dat hij handelde uit noodweer

Gepubliceerd op 5 februari 2021 om 07:25

Man die vrouw en zoon doodstak in bungalowpark Lanaken, beweert dat hij handelde uit noodweer

 

De 57-jarige man die in een vakantiechalet in bungalowpark Sonnevijver in Rekem (Lanaken) zijn vrouw en zoon doodde, handelde naar eigen zeggen uit noodweer. "De cliënt heeft ten overstaan van de Nederlandse politie een inhoudelijke verklaring afgelegd waarin hij heeft verklaard dat er sprake was van zelfverdediging," zegt zijn advocate Suzanne Kurvers vanavond aan Belga . De man had zijn 55-jarige vrouw en zijn 23-jarige zoon met een mes doodgestoken. Nadien gaf hij zich woensdagochtend aan bij de politie in Maastricht.

"Vooralsnog lijkt het erop dat cliënt zal kiezen voor de lange procedure," zegt Kurvers.

Als hij inderdaad voor de lange procedure kiest, dan kan het nog maanden duren vooraleer de speurders in België hem op de rooster kunnen leggen.

De Nederlandse politie verwittigde de Belgische collega's van de zone Lanaken-Maasmechelen. De politieagenten ontdekten op de bovenverdieping van de chalet de levenloze lichamen van de moeder en haar zoon. Volgens de gearresteerde verdachte heeft hij uit wettige zelfverdediging gehandeld. De onderzoeksrechter in Tongeren heeft vandaag de Nederlandse gerechtelijke autoriteiten om de uitlevering van de man verzocht. Hij kan kiezen tussen een korte of lange uitleveringsprocedure.

De man en zijn gezin hadden ongeveer anderhalf jaar geleden hun intrek genomen in het bungalowpark. 

BRON:HLN NIEUWS


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.