Vastelaovendspakketten voor de ‘sjariteit’

Gepubliceerd op 6 februari 2021 om 10:14

Vastelaovendspakketten voor desjariteit

 

Ruim 444 gezinnen die het niet zo breed hebben worden de komende dagen verblijd met een carnavalspakket. De pakketten zijn in het kader van ‘sjariteitdoor stadscarnavalsvereniging De Tempeleers in samenwerking met een aantal andere carnavalsverenigingen en het Elisabeth Strouvenfonds samengesteld.

 

Stichting De Gouwe

15x 11 pakketten (165 pakketten) zijn bedoeld voor Stichting de Gouwe. Stichting De Gouwe is een (door professionals geleide) vrijwilligersorganisatie die mensen uit Maastricht en het Heuvelland helpt die het sociaal economisch moeilijk hebben.Tempeleers-woordvoerder Odin Wijnhoven: “In de pakketten voor De Gouwe zitten onder meer koekjes, ballonnen, iets om te knutselen en kleuren. Daardoor kunnen ook die gezinnen, en met name de kinderen, toch iets maken van carnaval 2021 die zo anders wordt dan anders.

 

Quiet Community Maastricht

Quiet Community Maastricht kan rekenen op 222 pakketten. Verschillende carnavalsverenigingen uit Maastricht verkochten de afgelopen weken pakketten aan geïnteresseerden. Van de opbrengst van de in totaal 1111 verkochte pakketten (uitverkocht) worden deze 222 pakketten betaald. Quiet Community Maastricht zet zich in voor mensen in armoedesituaties in Nederland. Dit verrassingspakket bevat iets om te eten, iets om te verzamelen, te versieren en om te doen.

 

Zate Hermeniekes doneren aan de Zonnebloem

Met de opbrengst van het Zate Hermeniekeskonkours 2020 kunnen de Tempeleers ook nog eens 66 pakketten aanschaffen en leveren aan De Zonnebloem. Nationale Vereniging de Zonnebloem verrijkt het leven van mensen met een lichamelijke beperking en dat van haar vrijwilligers door sociale en recreatieve activiteiten mogelijk te maken.

 

Plezeer en Sjariteit

Tempeleer Odin Wijnhoven:”Het devies van de Tempeleers is ‘Plezeer & Sjariteit’. Carnaval is veel meer dan drie dagen feest. Het gaat ook om het omkijken naar mensen die het minder makkelijk hebben, en zeker dit jaar waarin het feest niet door kan gaan vanwege corona. Door de inspanning van het Vastelaovendvierend volk van Mestreech en de deelnemende carnavalsverenigingen kunnen we mensen die wel willen, maar dat (financieel) niet kunnen, toch een beetje bij carnaval betrekken”.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.