Samenwerking tussen de Dierenambulance Limburg Zuid en de Dierenvoedselbank Limburg

Gepubliceerd op 8 februari 2021 om 20:02

Een unieke samenwerking tussen de Dierenambulance Limburg Zuid en de Dierenvoedselbank Limburg. In Maastricht gaat de Dierenambulance Limburg Zuid de uitgifte verzorgen.

 

Tegenwoordig zijn er, door omstandigheden, helaas veel mensen die tijdelijk niet de mogelijkheid hebben om, naast de kosten voor hun levensonderhoud, hun huisdieren te kunnen onderhouden. Dit terwijl je in moeilijke tijden vaak jouw maatje juist heel hard nodig hebt want het is bewezen dat huisdieren hier een positieve bijdrage aan kunnen leveren. Een hond “dwingt” jou om naar buiten te gaan, mensen te ontmoeten en sociale contacten kun je daardoor uitbreiden en aan houden. Een kat, bijvoorbeeld, geeft jou gezelschap op het moment dat je het thuis “even niet ziet zitten”. Een huisdier is dus niet gewoon ding maar een levend wezen.
Als mensen het dierenvoer niet meer kunnen betalen, dan geven ze hun huisdier vaak gewoon iets van hun eigen eten. Dat is niet altijd gezond want in dierenvoer zitten specifiek belangrijke mineralen en vitamines. Medische kosten kunnen vaak ook niet betaald worden als het dier hierdoor ziek zou worden. Door deze en andere redenen komen huisdieren vaak in een asiel terecht of, nog erger, worden uitgezet. Dit willen wij voorkomen door voer (en huisdiergerichte artikelen) in te zamelen en vervolgens weer uit te delen aan mensen die het nodig hebben. Daarnaast bieden wij, indien mogelijk, nog aanvullende extra hulp en ondersteuning.

 

Bent u ook in een situatie terechtgekomen waardoor u in aanmerking voor onze steun kunt komen mail dan naar aanvraag@dvblimburg.nl


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.